Кейк с ананас, ядки, шоколад и сирене
Вкусен тестен десерт с топинг от желирана извара и плодова сърцевина с орехи.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 0,5 ч.л. сода, угасена в малко оцет
- 500 г меко нискомаслено сирене или извара
- 1 ч.ч. орехи
- 1 ч.ч. ананас - почистен и нарязан на кубчета
- 50 г натурален шоколад
- 1 с.л. желатин
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата с 1/2 ч.ч. захар, добавете содата, угасена в оцет, брашното, орехите и ананаса.
2. Замесете тесто, оформете на кора и изпечете на фурна до готовност.
3. Разтворете желатина според указанията на опаковката. Смесете сиренето (изварата) с останалата 1/2 ч.ч. захар, добавете желатина и разбъркайте.
4. Изсипете сирененото желе върху изпечения блат и приберете в хладилник за 2-3 часа да стегне.
5. Разтопете шоколада на водна баня и украсете с него като наръсите сладкиша отгоре или оформите мраморен ефект със зъбците на вилица.
6. Нарежете на правоъгълници и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ