Регистрация

Кашкавалени хрусини с овесени ядки

Кашкавалени хрусини с овесени ядки
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1780

Мезенца от хрупкави кашкавалени соленки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 3 ч.ч. брашно
  • 200 г кашкавал, пармезан или друго жълто сирене по избор
  • 100 г масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 2-3 с.л. мляко
  • сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Това мезе е изедално за всичко и представлява домашен кашкавален чипс без пържене. От същото тесто можете да си направите и солети, но стават прекалено твърди в средата. По-добре да заложите на плоски хрусини.

1. Разтопете маслото на водна баня.

2. Рендосайте жълтото сирене.

3. В купа смесете брашното с овесените ядки и рендосания кашкавал. Добавете маслото и подправки на вкус. Можете да импровизирате с кимион, ким, пушен пипер и каквото харесвате. От получената смес с добавка на малко мляко оформете твърдо тесто и го приберете в хладилника, да се стегне още малко за 30-тина минути.

4. Застелете тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

5. От тестото разточете една или няколко тънки кори и от тях изрежете ленти или правоъгълници. Редете в тавата с леко отстояние. Отгоре поръсете със семена сусам.

6. Запечете за 15-ина минути и вашето идеално мезе за всякакъв повод е готово.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта