Кашкавалени топки със скариди
Кюфтета с кашкавалена коричка и плънка от морски дарове.
Необходими продукти:
- 150 грама кашкавал
- 1 яйце
- 2 с.л. брашно
- 1 с.л. захар
- 0,5 ч.л. бакпулвер
- 100 грама скариди (можете да замените с рулца от раци)
- растителна мазнина за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Настържете кашкавала. Смесете го с разбитото яйце, брашното, захарта и бакпулвера и направете тесто. Приберете го в хладилника.
2. Сварете скаридите, ако са сурови. Ако ще работите с рулца от раци, разполовете ги веднъж по дължина и веднъж по ширина, за да станат по-къси и тънки.
3. Извадете кашкаваленото тесто от хладилника, разстелете от него тънки питчици, сложете в центъра им по една скарида или по две лентички от разрязаните на четири рачешките рулца и завийте на кюфтенца.
4. Сгорещете силно мазнината и изпържете кюфтетата в нея. Отцедете като извадите върху чиния, постлана с домакинска хартия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ