Регистрация

Карфиол темпура с риган

Карфиол темпура с риган
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5655

Вегетариански паниран карфиол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям карфиол
  • 4 големи яйца, разбити
  • 1 чаша обикновено брашно
  • 2 с.л. риган
  • сол
  • вода
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Измийте и нарежете карфиола на средно големи хапки. Сложете в купа със подсолена вода. Киснете го за минимум 30 минути.

2. В купа сипете брашно и риган и разбъркайте.

3. В купа сложете яйцата и ги разбийте.

4. В голям тиган, сипете малко зехтин и го загрейте.

5. Оваляйте всяко парченце карфиол първо в брашно, а после топнете в яйцата и ги сложете в зехтина в тигана.

6. Пържете от всяка страна, докато стане златиста. Махнете от огъня и сложете в чиния за сервиране. Поднесете с кетчуп.

Сервирайте веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта