Карфиол темпура с риган
Вегетариански паниран карфиол.
Необходими продукти:
- 1 голям карфиол
- 4 големи яйца, разбити
- 1 чаша обикновено брашно
- 2 с.л. риган
- сол
- вода
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Измийте и нарежете карфиола на средно големи хапки. Сложете в купа със подсолена вода. Киснете го за минимум 30 минути.
2. В купа сипете брашно и риган и разбъркайте.
3. В купа сложете яйцата и ги разбийте.
4. В голям тиган, сипете малко зехтин и го загрейте.
5. Оваляйте всяко парченце карфиол първо в брашно, а после топнете в яйцата и ги сложете в зехтина в тигана.
6. Пържете от всяка страна, докато стане златиста. Махнете от огъня и сложете в чиния за сервиране. Поднесете с кетчуп.
Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ