Картофи с риба тон и млечен сос
Подобие на мусака с риба и картофи.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 400 г риба тон от консерва
- 500 мл мляко
- 1 с.л. брашно
- 60 г масло
- сол, пипер и индийско орехче
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите да се сварят с все ципите. След това обелете и нарежете на хапки. Прехвърлете в тава.
2. Докато картофите се варят изсипете маслото в касерола и пуснете да се разтопи на умерен огън. Добавете брашното и разбъркайте. Щом започне да става леко златисто, постепенно наливайте млякото, докато се абсорбира и бучките в соса се разпаднат. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче и добавете половината от кашкавала, като го рендосате предварително.
3. Отцедете част от соса на консервите на рибата. Залейте с останалото филе и сос картофите. Ако филетата са много едри, накъсайте на влакънца или разделете с вилица. Смесете с картофите.
4. Залейте със соса и отгоре поръсете с останалия рендосан кашкавал.
5. Запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ