Регистрация

Пуешко в плик с картофи и тиквички

Пуешко в плик с картофи и тиквички
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3366

Печено пуешко с картофи, моркови и лук в плик за готвене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи - едри и стари
  • 1-2 тиквички - около 500 г общо
  • 800 г месо от пуешки бут без кост (може и пуешко филе)
  • 2-3 глави лук - около 200-250 г общо
  • 2 моркова - около 200-250 г общо
  • 1,5 с.л. сол или 2 с.л. универсална подправка
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1,5 с.л. червен сладък пипер
  • лют пипер по желание
  • 1 с.л. риган
  • 1 ч.л. кимион
  • 4-5 скилидки чесън
  • 20-40 г масло по желание
  • магданоз и/или копър за поръска при поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте морковите, по желание обелете и разполовете по дължина. След това нарежете на полумесеци с дебелина 1-2 см. Изсипете в тава.

2. Месото нарежете на мръвки с размер на голяма хапка, ако е с кокал, махнете го и запазете за бульон. Обтрийте мръвките със сол, пипер и кимион и изсипете при морковите.

3. Лука наситнете и добавете при останалите продукти.

4. Картофите обелете, измийте и нарежете на 2-4 части всеки - трябва да са на едро. Прибавете към ястието.

5. Овкусете със сол или универсална подправка, поръсете с още кимион, риган и лют пипер на вкус/по желание. Поръсете намачкания чесън. Разбъркайте хубаво заедно всички продукти. Поставете в друга тава плик за печене и напълнете с продуктите. По желание нежно вкарайте в плика резени масло. Затворете плика с предвидената за това щипка, продупчете с клечка за зъби на 3 места, за да не гръмне при печенето.

6. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 50 минути.

7. След изваждане внимателно разрежете плика и изсипете от него всичко с все отделилия се сос в тава. Разбъркайте отново и по желание поръсете с наситнени копър или магданоз, а може и двете.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта