Регистрация

Картофи с бекон, тиквички и сметана

Картофи с бекон, тиквички и сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6007

Картофено рагу с горчица и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи (по възможност пресни)
  • 2 моркова
  • 1 малка тиквичка (по желание)
  • 2 глави червен лук (или бял)
  • горчица на вкус (всякакъв вид, освен едрозърнеста)
  • 200 мл заквасена сметана (или по-малко, на вкус)
  • няколко резена бекон (по желание)
  • ким
  • сол и пипер
  • къри
  • 1-2 скилидки чесън (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Обелете всички зеленчуци, освен картофите, които трябва да са с кожичката, ако са пресни.

2. Нарежете картофите на кръгчета с дебелина 5 мм. Нарежете на едри парчета лука, а тиквичката и морковите на пръчици.

3. Намажете с малко зехтин съд за печене или голям огнеупорен тиган (но дълбок, тъй като продуктите са много).

4. Разпределете на равномерен слой картофите на дъното.

5. Сложете останалите зеленчуци отгоре (заедно с нарязания чесън и бекона), поръсете с подправки по избор.

6. Смесете горчицата и заквасената сметана с ким, малко сол и пипер и къри.

7. Намажете с тази смес зеленчуците, настържете някакво твърдо сирене отгоре (например пармезан) и сложете в предварително загрята фурна.

8. Гответе до омекване на зеленчуците и докато се образува хрупкава коричка отгоре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта