Картофен милфьой с праз
Тайна без месо от мароканската кухня.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи (или около 4 големи картофа)
- 500 г праз
- 4 с.л. разтопено масло
- 200 мл сухо вино
- пресен розмарин
- смлян пипер
- сол
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, но не ги мийте, нито ги оставяйте във вода, защото нишестето ще е необходимо, за да ги слепи. Нарежете ги на филийки.
2. Нарежете праза на кръгчета и го раздробете.
3. В тиган с масло запържете картофите, поръсете със сол, пипер и листа розмарин.
4. Подредете слой праз в тавичка за печене и полейте с разтопено масло.
5. Отгоре сложете слой картофи, намажете с разтопено масло, поръсете със сол, пипер и листа розмарин.
6. Редувайте така слоевете, докато свършат продуктите.
7. Полейте с бяло вино и сложете всичко да се пече във фурната до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ