Картофен гартен със сметана
Подобие на френски пататник със сметана и индийско орехче.
Необходими продукти:
- 450 г картофи
- 1 скилидка чесън
- 150 мл течна готварска сметана
- 40 г масло
- сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте и рендосайте. Накиснете в студена вода, за да си пуснат нишестето. След 20-тина минути измийте в гевгир и подсушете с хавлиена кърпа.
2. Прехвърлете част от картофите в намаслена тавичка, като ги разрошите. Поръсете със сол и пипер, сложете слайсове масло, после пак част картофи, подправки, масло и финално картофи, масло, и подправки, като поръсите и индийско орехче този път.
3. Намачкайте чесъна с малко сол и го прибавете към сметаната.
4. Залейте със сметаната и пуснете да се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за 1:30 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ