Картофено рьости с гъби и моцарела
Средно | Порции 4
| Видяна: 4126
Пърженка с картофи, гъби, лук и сирене.
Необходими продукти:
- 500 г настъргани картофи
- 200 г настъргана моцарела
- сол и черен пипер за овкусяване
- 100 г нарязани гъби шийтаке
- 2 глави настърган лук
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сложете настърганите картофи в кипяща вода, сварете за 10 мин., отцедете от водата и подсушете върху кухненска кърпа и заделете.
2. Загрейте тиганче със зехтин, задушете настъргания лук и нарязаните гъби шийтаке до омекване, овкусете със сол и пипер, прибавете настърганите картофи и запържете до златисто-кафяво.
3. Притиснете лука, гъбите и картофите, поръсете с моцарелата отгоре и оставете да се разтопи.
4. Поднесете горещо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ