Картофени лодчици с бекон
Пълнени печени картофи с бекон и сирене.
Необходими продукти:
- 1 кг бекон, нарязан на дебели филийки
- 170 г червени боровинки, сушени
- 450 мл вода
- 850 г моцарела, настъргана
- 850 г синьо сирене, натрошено
- 2,700 кг готови картофени лодчици с кора (можете да ги направите като сварите картофите, разполовите ги по дължина и премахнете с лъжица част от сърцевината)
- див лук, пресен, нарязан за украса
- готов млечно-майонезен сос
Начин на приготвяне:
1. Сложете бекона в тавичка, постлана с пергаментова хартия и го изпечете за 12-15 мин. в предварително загрята на 190°С фурна. Отцедете от мазнината, натрошете го и заделете.
2. Сложете сушените червени боровинки в малка тенджерка с вода и оставете да къкри докато почти всичката вода се абсорбира.
3. В купа смесете моцарелата и синьото сирене и заделете.
4. Изпържете картофените лодчици за 5 1/2 мин. във фритюрника на 180ºС и ги отцедете.
5. Подредете по 4 лодчици в тавичка за печене и ги напълнете с 56 г от сместа със сирената, 14 г бекон, 14 г червени боровинки и завършете с 14 г сирене.
6. Оставете сиренето да се разтопи под грила във фурната и поръсете с нарязан див лук.
7. Прехвърлете в чиния за сервиране и поднесете с млечно-майонезения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ