Картофени кошнички със сирене и маслини
Печени картофи със синьо сирене.
Бон Апети
Излъчен на 10.01.2018
Лесна и бърза рецепта за картофени кошнички или пълнени картофи с глезорийки показват Лора и Стоян, като приготвят основно без месо или пък ордьовър от разполовен запечен картоф, в който има сирене, маслинки, магданоз и сушени домати. Ястито е вкусно и засищащо, иглежда добре и се готви много лесно.
Първо картофите се измиват добре и се надупчват с вилица. Можете да направите двойна порция, за да сте сигурни, че ще сте стигне. Следва да оставите картофите да се запекат на 190 градуса за 1 час. През това време можете да си приготвите плънката като нарежете маслини каламата без костилка на ситно и ги смесите с наситнен магданоз и сушени домати. След това се натрошава френско козе сирене, бяло българско сирене, "мухлясало" италианско сирене или каквото друго сирене предпочитате.
Изпечените картофи се разполовяват по дължин до средата. С чаена лъжичка се изгребва част от вътрешността, посолява се картофа и на нейно место се пълни със сиренената смес. После можете да върнете обратно отстранената сърцевина. Отгоре се покапва със зехтин и е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ