Картофена супа с пиле без застройка
Супа от пилешки кокали с картофи и моркви.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко с кокали - фенер, долна част на крилата, крака, долни бутчета, може и цели крилца, шийки и други кокали - може и с повечко месце по тях, ако искате; важното е кокали да има, а колко ще е месото - решавате вие според наличностите и вкуса ви
- 2 л вода
- 600 г картофи
- 2 с.л. олио
- 120 г лук
- 150 г моркови
- 1-2 скилидки чесън
- 2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- листенце магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо с кокалите сложете в тенджера и залейте с вода. Кипнете, оставете да се вари 1 минута и излейте водата. Сипете нова вода и оставете да кипне отново.
2. През това време обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Щом месото заври и къкри 2 минути, отпенете и прибавете картофите. Намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и оставете да се вари 25 минути.
3. През това време наситнете лука и рендосайте морковите.
4. Сгорещете олиото в тиган, изсипете лука, гответе и бъркайте 3 минути на умерен огън, добавете морковите и намачкания чесън, разбъркайте, намалете котлона и оставете да се готви още 5 минути. После махнете от огъня.
5. На 25-тата минута от захлупването на тенджерата извадете с щипки пилешкото месо с кокалите и на негово място изсипете запръжката от тигана. Добавете сол и пипер, размешайте и оставете на съвсем слаб огън да къкри.
6. Почистете месцата от кокалите и ги върнете в супата силно наситнени. Увеличете огъня за 3 минути, след това изгасете и оставете супата докато спре да къкри.
7. Сервирайте по желание с украса от листенца магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ