Карбонара по колежански
Бърза вечеря за много хора.
Необходими продукти:
- 500 г спагети
- 500 г бекон
- 6 големи жълтъка
- 1 ч.ч. сметана за разбиване
- 1 глава пресен чесън
- пресен пипер на вкус
- 1-2 с.л. зехтин
- 1.5-2 ч.ч. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Нарежете бекона на квадрати от по 1,3 см. Счукайте чесъна.
2. В средна купа обединете жълтъците, сметаната, половината сирене и пипера; разбийте до хомогенност.
3. В средна тенджерка загрейте олио и добавете бекона - гответе докато започне да пуска мазнина. Добавете чесъна и гответе докато започне да покафенява, а беконът е готов. Дръжте на топло.
4. В голяма тенджерка кипнете вода, добавете сол или олио и след това спагетите, като ги разбърквате от време на време, така че да се разделят. Сварете ал денте.
5. Отцедете хубаво. Прехвърлете в голяма купа.
6. Прибавете яйчената смес към бекона и чесъна в същата купа. Разбъркайте бързо, като покриете спагетите, но не разбивайте яйцата.
7. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ