Карамелизиран хлебен пудинг в чаша
Десерт в чаша с карамелени трохи от стар хляб, чийз крем и сладко от боровинки.
Вкусен и лесен сладкиш с останал хляб показва Ути Бъчваров, като дава идея как да се оползотвори изостаналия хляб, за да не се налага неприятното изхвърляне на насъщния. А от него се получават хрупкави трохи, обвити с карамелена коричка, ухаещи на ванилия и канела. Тази техника е полезно сладкарско познание, което ще ви свърши работа за много десерти. Затова гледайте видеото как смленият в чопър хляб се карамелизира и ароматизира на сух тиган. Има си тънкости.
Следва да се направи крем за чийзкейк - нищо сложно. В купата влизат захар, ванилия, крем сирене и заквасена сметана. После миксерът смесва всичко това. И идва реденето на сладкиша. Пласт трохи, плодово сладко, крем, пак трохи, сладко, крем. Завършва се с крем, който можете да украсите с листенца мента или пресни плодове. Десертът е изискан, а се приготвя толкова лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ