Карамелизирани орехи с канела
Как се карамелизират орехи?
Необходими продукти:
- 500 г орехи (само ядката)
- 250 г захар
- 6-7 с.л. мляко
- 1/2 ч.л. канела
- ванилия, ванилова захар или ванилова есенция
- 1/2 ч.л. едра сол
Начин на приготвяне:
1. Разстелете ореховите ядки в голяма тава без да се застъпват. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути. Не повече.
2. Захарта, канелата и млякото изсипете в голяма тенджера. Подгрейте на котлон докато се разтопи захарта и се превърне в светъл карамел. Огънят не бива да е силен.
3. Добавете ванилията и разбъркайте. Махнете от огъня и изсипете орехите в карамела. Разбърквайте докато всички се овъргалят добре.
4. Пресипете върху голяма силиконова подложка или в широк метален съд. Разстелете и посолете с едрата сол. Изчакайте да се стегне коричката и после си хрупнете или украсете сладкиш.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ