Карамелизирана ряпа
Захаросана ряпа с куркума.
Необходими продукти:
- 1 бяла ряпа
- 3 с.л. пудра захар
- 1 с.л. вода
- 1/2 ч.л. куркума на прах
- 1-2 щипки черен пипер
- сол
- вода за варене
Начин на приготвяне:
1. Сложете около 1 литър вода да кипне в тенджерка. Щом заври, я посолете.
2. Докато водата се подгрява, обелете ряпата и я нарежете на малки кубчета със страна около 1 см.
3. Изсипете ряпата във врящата вода и дръжте така за 3 минути. След това отцедете от водата.
4. В касерола изсипете 1 с.л. вода и добавете в нея захарта, куркумата и черния пипер. Започнете да подгрявате, като разбърквате периодично.
5. Щом започнат да се появяват балончета, изсипете ряпата и разбъркайте, за да се оваля в карамела хубаво.
6. Гответе 4-5 минути, а след това поднесете докато е още топла. Идеално мезенце е.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ