Регистрация

Канелен кекс с карамелен сос

Канелен кекс с карамелен сос
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1488

Кекс с ароматни подправки и заливка от карамел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. олио
  • 300 г захар
  • 4 яйца
  • 1 пакет ванилова захар
  • 1 пакет бакпулвер
  • 1 ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. кардамон

За карамеления сос:

  • 100 г захар
  • 30-40 мл вода
  • 2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Разбийте на пяна яйцата със захарта за тестото.

2. В друга купа смесете пресятото брашно с ваниловата захар, канелата, кардамона, содата и бакпулвера.

3. Добавяйте на част разбитите яйца към сухите съставки и бъркайте по-добре първоначално на ръка. После на тънка струя добавете и олиото. Вече можете да ползвате миксер на ниска степен.

4. Намаслете и набрашнете формичка за кексове и изсипете вътре сместа. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-55 минути. Не отваряйте преди 40-тата минута.

5. Направете карамеления сос като кипнете водата със захарта в тиган и разбърквате докато придобие златист цвят. После махнете от огъня и добавете лимоновия сок, за да не се втвърди карамела.

6. Охладения кекс извадете от формичката и покапете хубаво с карамеления сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта