Канелени мъфини
Вкусни сладки с канела и ванилия.
Необходими продукти:
За канеления пълнеж:
- 2 с.л. нектар от агаве
- 1 с.л. канела
- 1 с.л. олио от гроздови семена
За сместа за мъфините:
- 1 чаша брашно от бланширан бадем
- 2 с.л. кокосово брашно
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1/4 ч.л. морска сол
- 1/4 чаша олио от гроздови семена
- 1/4 чаша нектар от агаве
- 3 яйца
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
На канеления пълнеж:
1. За да направите канеления пълнеж, смесете агавето, канелата и олиото в малка купа.
2. Заделете сместа настрана.
На сместа за мъфините:
1. Смесете бадемовото и кокосовото брашно, содата за хляб и солта в средна купа.
2. В голяма купа обединете олиото, агавето, яйцата и ванилията.
3. Смесете сухите съставки с мокрите и прибавяйте по малко 1/4 чаша в чашките за мъфини.
4. С помощта на лъжица сипете пълнежа в мъфините.
5. Печете мъфините 8-12 минути на 176ºС.
6. Охладете за 2 часа и замразете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ