Канелени кифлички
Сладки домашни канелени питки.
Необходими продукти:
За тестото:
- 75 г масло
- 250 мл мляко
- 25 г мая
- 75 г захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч. л. кардамон
- 500 г брашно
За пълнежа:
- 40 г разтопено масло
- 50 г захар
- 1/2 с. л. канела
- 1 яйце
- захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото, добавете млякото и разбъркайте, добавете маята и разбъркайте докато се разтвори.
2. Сложете сместа в голяма купа, добавете захарта, солта, кардамона, брашното и омесете тесто, покрийте купата с кърпа и дръжте на топло 30-40 мин. докато втаса.
3. Омесете пак тестото, вземете половината и го разточете на квадрат, намажете с разтопено масло и поръсете със захарно-канелената смес.
4. Навийте го и нарежете филийки с дебелина 4 см.
5. Сложете всеки резен в тавичка за печене и дръжте на топло 30 мин. докато втасат, намажете с разбито яйце и поръсете със захар.
6. Печете до златисто-кафяво, около 8 мин, в предварително загрята на 250°С фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ