Калмари с грах и доматен сос
Манджа с калмари в доматен сос със спанак, грах и целина.
Бон Апети
Излъюен на 30.03.2017
Готвим си яхния с морски дарове, която леко наподобява паеля, но в нея от представителите на солената вода слагаме само кръгчета калмари. След като запържим в зехтин наситнени лук, целина и чесън, добавяме шайбите и ги готвим известно време, като ги поливаме с вино Марсала. След това им добавяме смлени домати от консерва, риган, естрагон, сол и пипер и пресни лук и магданоз. Подобието на паеля без ориз започва да ухае на бабината яхния, която е хем народна, хем модерна.
За да обогатим ястието още малко, добавяме грах от консерва - зелените зрънца изглеждат разкошно в доматения сос. Следва да придадем още свежест и с листенца спанак, които обаче не са финалната щриха на ястието. След като го разпределим в порции, поднасяме с лъжичка животинска сметана, овкусена с лимонов сок и естрагон. Това вече е завършено основно ястие с морски деликатес.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ