Какаов кекс с шоколадов сироп
Сиропиран шоколадов кекс с какао.
Мокър шоколадов кекс - сладкишът, който дарява онова неустоимо усещане за плътен вкус и топяща се в устата текстура. Вариант на греховния десерт се готви в канала на Canan Ozalp, а рецептата е лесна дори и за неопитни кулинари.
Яйцата се разбиват със захарта на крем. Добавя се какао, мляко и олио и се разбива повторно. На финала в сместа влиза и брашното с бакпулвера и след няколко минути работа с миксера, кексовата смес е готова да бъде изпечена. За около час на 170 градуса се очаква да имате идеалния сладкиш, но всичко зависи от спецификата на фурната, дълбочината и големината на тавата.
А докато кексът се пече, се прави заливката - от подгрято мляко с олио, захар и какао, към което можете да прибавите богато количество шоколад. После режете на парчета горещия сладкиш, дупчите внимателно с вилица и заливате с охладения шоколадов крем. А сега трябва да оставите блазнещия десерт на мира, за да попие заливката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ