Кайма с паста и зеленчуци
Мексиканска яхния с телешка кайма, зеленчуци, паста и чедър.
Поамериканчено мексиканско - така може да се нарече поредната вкусотия на канала Tasty, в която продукти от Северна и Южна америка си партнират с италианска паста, за да се получи разновидност на чили кон карне, но така питателно, че да засити за часове наред. Поради наличието на тестено изделие в самата гозба не е необходимо да сервирате хляб с нея, но апетитният сос е способен да "помоли" за коматче, с което да се отопи чинийката на финала.
А приготвянето е лесно - запържва се кайма и щом се разпадне на трохи, към нея се добавят лук и чесън, домати на кубчета, боб от консерва, чили и кимион. Вече ухае на Чили. А после се налива бульон, добавят се дребни макарони и се оставя под капак, за да се разварят. Когато са готови, се прибавя рендосано жълто сирене и се бърка докато се разтопи.
Сервира се топло, по желание с украса от наситнен пресен лук, поръска от още чедър или друго жълто сирене и лъжичка заквасена сметана. Как се приготвя - гледайте в прикаченото видео, а стъпките на направа и точните продукти - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ