Кайма с грах
Месо със зеленчуци по индийски.
Необходими продукти:
- 1 с.л. зеленчуково олио (без зехтин)
- 2 ч.ч. фино нарязан лук (или 1 голяма глава лук)
- 1 ч.л. синапено семе (черно или жълто)
- 4 скилидки чесън, счукан
- 2,5 см парче джинджифил, счукан
- 1 чили по избор, наситнено
- 2 дафинови листа
- 1 ч.л. кориандър на прах
- 1 ч.л. кимион на прах
- 1/4 ч.л. смляна канела
- 500 г кайма (пилешка, пуешка, телешка)
- 1 ч.ч. замразена зелена грах
- 1 консерва нарязани домати
- 1/2 ч.л. гарам масала
- 1/2 ч.л. червен пипер (пушен, лют или сладък)
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука в олио до покафеняване.
2. Прибавете синапеното семе, чесъна, джинджифила, чилито, дафиновите листа и разбърквайте непрекъснато, докато синапеното семе започне да пука.
3. Прибавете кориандъра, кимиона и канелата и разбъркайте бързо за около 15 сек.
4. Прибавете доматите със сока и варете 10 - 15 мин. до сгъстяване.
5. Прибавете граха и каймата и разбъркайте, докато се смесят всички продукти. След това прибавете 2 ч.ч. вода и гответе на слаб огън, непокрито, докато сосът се редуцира наполовина.
6. Прибавете гарам масалата и червения пипер, както и сол на вкус.
7. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ