Кайма на фурна
Печено мляно месо с картофи по селски за гарнитура.
Необходими продукти:
- 800 г мляно месо от плешка, бут или смес свинска и телешка
- 1 червена чушка
- 2 глави лук
- 4 с.л. олио за каймата
- ½ ч.л. черен пипер и също толкова кимион
- 2 с.л. ронена чубрица и сол на вкус
- 5-6 картофа
- копър 4-5 стръка
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. червен пипер
- 5 с.л. олио за картофите
Начин на приготвяне:
Лука и чушката нарязвате на дребно. Прибавяте ги към каймата, заедно с подправките. Намазвате тавата с олио и разтилате в нея добре умесената кайма. Трябва да се получи пласт с дебелина от около 2 см. Затова, ако се налага, изберете по-малка тавичка. Печете до зачервяване. Гарнирате ястието с картофи по селски. Тях може да приготвите така. Сварявате ги и ги обелвате. Срязвате картофите на големи парчета. В сгорещеното олио ги запържвате, и ги поръсвате с малко червен пипер, нарязан на ситно, копър и счукан чесън.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ