Регистрация

Кайма на фурна

Кайма на фурна
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 5011

Печено мляно месо с картофи по селски за гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г мляно месо от плешка, бут или смес свинска и телешка
  • 1 червена чушка
  • 2 глави лук
  • 4 с.л. олио за каймата
  • ½ ч.л. черен пипер и също толкова кимион
  • 2 с.л. ронена чубрица и сол на вкус
  • 5-6 картофа
  • копър 4-5 стръка
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. червен пипер
  • 5 с.л. олио за картофите

Начин на приготвяне:

Лука и чушката нарязвате на дребно. Прибавяте ги към каймата, заедно с подправките. Намазвате тавата с олио и разтилате в нея добре умесената кайма. Трябва да се получи пласт с дебелина от около 2 см. Затова, ако се налага, изберете по-малка тавичка. Печете до зачервяване. Гарнирате ястието с картофи по селски. Тях може да приготвите така. Сварявате ги и ги обелвате. Срязвате картофите на големи парчета. В сгорещеното олио ги запържвате, и ги поръсвате с малко червен пипер, нарязан на ситно, копър и счукан чесън.

Добър апетит!

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта