Кадича - пържено свинско с домати и патладжани
Пържени патладжани със свинско, домати, чушки и лук. Основно от патладжани с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 кг патладжани
- сол
- 400-500 г свинско месо
- 60 мл олио
- 2-3 глави лук - около 300 г общо
- 400 г сладки чушки
- 500 г домати
- сол, черен и червен пипер на вкус
- 6 скилидки чесън
- 2 с.л. соев сос
- листата на връзка магданоз
- люто чушле по желание
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните измийте хубаво и нарежете на четвъртини като първо разполовите през средата на дължината и след това получените трупи разполовите по дължина на полумесеци. Всяка от четвъртините нарежете на 4-5 надлъжни трески.
2. Вземете голяма купа, сложете ред трески, поръсете със сол, пак патладжани, пак сол... и така докато завършите със сол. Оставете настрана да си пуснат горчивината.
3. Свинското месо нарежете на лентички и поръсете със сол и пипер. Оставете настрана да почива.
4. Лука и чушките нарежете на тънки полумесеци. Доматите разполовете и всяка половина нарежете на 3-4 парчета.
5. Сгорещете в много голям тиган олиото на умерен огън и изпържете вътре свинското за 3 минути. Добавете лука, гответе още 3 минути и след това изсипете и доматите. Разбъркайте и оставете да се готви 4-5 минути.
6. През това време прехвърлете патладжаните в гевгир и измийте под течаща вода. Изсипете върху хавлиена кърпа и затрийте водата без да се престаравате.
7. Изсипете чушките и патладжаните в тигана, овкусете със сол, черен и червен пипер и соев сос. Разбъркайте добре, намалете огъня и оставете да се готви 20 минути като периодично разбърквате.
8. С ножица нарежете люто чушле в ястието, ако искате да е пикантно. Добавете намачкания или минат през преса чесън. Опитайте на соленост, подправете при необходимост, разбъркайте хубаво и изключете котлона. Оставете тигана на него за още 5-8 минути.
9. През това време измийте магданозените листа и ги наситнете.
10. Подправете с магданоза, разбъркайте и сервирайте докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ