Италиански ягодов сладкиш
Ягодов пай с масло и канела.
Необходими продукти:
- 1/2 ч.ч. брашно
- 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 1 ч.л. канела
- 50 г захар
- 2 яйца
- 90 г масло (на стайна температура)
- 2 с.л. мляко
- 200 г дребни ягоди
- бита сметана, мента и още ягоди за гарниране по желание
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа, добавете солта, канелата и бакпулера и разбъркайте.
2. В друг съд изсипете маслото, млякото и захарта. Разбийте с миксер на крем. Чукнете едното яйце разбивайте 3 минути, добавете и второто и бийте още толкова.
3. Добавете сухите съставки към мократа смес и разбийте до получаването на гладък крем.
4. Намаслете формичка за пайове и изсипете тестото вътре.
5. Измийте добре ягодите, почистете ги от дръжките и ги набодете в тестото.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.
7. По желание поднесете с украса от бита сметана и листенца мента.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ