Истинският козунак трябва да се удари
Козунак се пипа с твърда ръка - гласи поверието.
Ако попитате бабите си, ще ви кажат множество митове и техники за направата на перфектния козунак. Моята твърди, че нейната баба не я пускала да влиза или излиза от стаята като дете, докато козунака втасва. Трябвало тестото да стои точно на 36 градуса, затова кладели печката на дърва и два часа не се отваряла ни врата, ни прозорец.
Други казват, че истинския козунак трябва да се удари сто пъти по време на замесване. Вижте професионалистите от следващото видео - в отношението им към тестото няма нежност, но така си гарантират пукхаво и меко сладко хлебче след изпичане. Затова, ако сте решили да замесите козунаци, то вложете сила и бройте сто удара в плота при второто премесване след дългото втасване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ