Испански яйчени сладки с канела
Бискочадас - сладки от Алказар със заливка от мляко.
Бон Апети
Излъчен на 10.01.2018
Въздушни пандишпанови сладки, които доста приличат на плски сладки хлебчета се готвят в ухнята на Лора и Стоян, следвайки испанска монашеска рецепта за десерт от Алказар или Бискочада. Това е поресто меко десертче с кръгла форма, което ухае на лимон и канела и по желание може да се сервира със сироп от ароматно мляко.
Първо се разделят жълтъците и белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с канела и лимонови кори, белтъците се бият на пяна с щипка сол, след това в тях се добавя захарта, а после и жълтъчната смес. Получава се въздушно тесто, в което се вкарва брашно. После от него върху хартия за печене се оформят големи кръгове и сладкишите се пекат в предварително загрята на 160 радуса фурна за 10-15 минути. След охлаждане се отлепят от фолиото.
По желание се поднасят с ароматно мляко. То се прави като се загрява млякото и в него се кипват лимонови корички и канела. Можете да импровизирате с други любими аромати като ванилия или есенция ром. Охладените сладки се сиропират с топлото мляко непосредствено преди поднасяне, защото след 10 минути престой в течността ще загубят порестата си текстура и ще се разпаднат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ