Испански омлет с гъби и чушки
Бъркани яйца с печурки и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 5 малки картофа, обелени и нарязани на филийки
- 1 с.л. зехтин или вегетариански готварски спрей
- ½ средна глава лук, наситнен
- 1 малка тиквичка, нарязана на филийки
- 1½ ч.ч. зелени/червени чушки, нарязани на тънки филийки
- 5 средни гъби, нарязани на филийки
- 3 цели яйца, разбити
- 5 белтъка, разбити
- пипер и чеснова сол с подправки, на вкус
- 100 г нискомаслена моцарела
- 1 с.л. пармезан
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 190°С.
2. Варете картофите в кипяща вода до омекване.
3. В незалепващ тиган сгорещете зехтина или го напръскайте със спрей. Оставете на умерен огън.
4. Прибавете лука и сотирайте до покафеняване. Прибавете зеленчуците и сотирайте до омекване.
5. В средна купа разбийте леко яйцата и белтъците, пипера, чесновата сол и моцарелата. Прибавете зеленчуците в тази смес и разбъркайте.
6. Разпределете равномерно по дъното на сгорещения тиган и поръсете с пармезана.
7. Пържете до втвърдяване и покафеняване на горния слой и от двете страни - около 20–30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ