Свински шишове с марината от лук и подправки
Марината за свинско месо за шиш.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. лют пипер (по желание)
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. олио
- 1 кг свинско месо без кост
- зеленчуци по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука рендосайте в голяма купа на ситно ренде.
2. Прибавете трите вида пипер, солта, куркумата и олиото и разбъркайте до получаването на гъста каша.
3. Нарежете свинското месо на едри хапки и го изсипете в купата. С ръце хубаво оваляйте и настискайте мръвките, за да се овкусят добре.
4. Покрийте със стреч фолио купата и приберете в хладилник за 2 часа.
5. Нанижете мръвките на шишове. Между тях по желание сложете големи парчета зеленчуци.
6. Печете на грил, скара, грил тиган, барбекю до готовност - между 2 и 4 минути от страна.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ