Испанска паеля от наденички със скариди
Скариди с ориз и наденица по испански.
Паелята е типично испанско ястие с морски дарове и ориз. Обикновено в него се поставят цели миди с черупката, но ако искате една идея по-изискано блюдо, можете да замените мекотелите със скариди. Доста по-достъпни са, а и от тях се прави апетитен бульон. Каналът Всегда Вкусно показва как да си приготвите традиционната храна у дома.
Първо скаридите се почистват и от люспата и опашките се прави бульон като се запържват в зехтин, заливат се с пилешки бульон и се варят. В друг съд се запържват наденички. Можете да се спрете на италианското чоризо или на традиционна народна свинска, телешка или пилешка наденица. Добавя се лук, мазнинка и ориз. А щом зърната се оцъклят, се налива бульона и се редят чушки и скариди. Ястието къкри 20-тина минути като готовият ориз е показател за цялостната му готовност. Красиво, вкусно и различно - това блюдо може да бъде направено лесно у дома. А списък с точните продукти и стъпки на готвене, можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ