Ирландски овчарски пай с кайма
Пай с телешко, картофи и домати.
Необходими продукти:
- 450 г телешка кайма
- 1 с.л. зехтин
- 2 средни глави лук, нарязан на кубчета
- 100 г моркови, нарязани на кубчета
- 1 ч.л. мащерка
- 1 с.л. магданоз, наситнен
- 1 с.л. брашно
- 300 мл телешки бульон
- 1 с.л. доматено пюре
- сол и пипер на вкус
- 900 г картофи, обелени
- 50 г масло
Начин на приготвяне:
1. В тиган, сгорещете олио и изпържете лука за 5 мин.
2. Прибавете морковите и пържете още 5 мин.
3. Извадете зеленчуците от съда.
4. В същия тиган запържете каймата и добавете сол и пипер на вкус.
5. Върнете зеленчуците в тигана.
6. Прибавете мащерката и магданоза. Прибавете брашното и разбъркайте.
7. Постепенно налейте телешкия бульон.
8. Прибавете доматеното пюре и намалете огъня до слаб. Оставете на котлона още 30 мин.
9. В тенджера сварете картофите за 25 мин. и овкусете със сол.
10. Когато картофите омекнат, ги отцедете много добре. Прибавете маслото и ги намачкайте на пюре.
11. Сложете каймата и зеленчуците в тавичка и отгоре намажете картофеното пюре.
12. Печете 25 мин. до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ