Инстантен конфитюр с ябълки и круши
Бърз плодов мармалад с ябълки и круши с ванилия, ром и стафиди.
Необходими продукти:
- 4 ябълки
- 4 круши
- 100 г светли стафиди
- 1 лимон
- 80 г пудра захар
- 2 с.л. тъмен ром
- 2 пакета ванилова захар или 2 ванилии
- 40 г масло
Начин на приготвяне:
1. Накиснете стафидите в рома.
2. Изстискайте сока на лимона.
3. Плодовете обелете, почистете от семките и неядливата сърцевина, нарежете на големи парчета и залейте с лимоновия сок.
4. В тенджерка или тиган с капак разтопете маслото, добавете плодовете и изсипете стафидите заедно с рома. Отгоре поръсете пудра захарта и ванилията.
5. Разбъркайте и оставете да се готви на умерен до силен огън за 10-тина минути. Периодично проверявайте да не загори.
6. Ако плодовете не са добре омекнали, намалете огъня след 10-тата минута и гответе под капак докато ястието се превърне в идеален плодов сос или инстантен конфитюр.
7. Поднесете с препечени или пържени филии, палачинки, бухти или пирожки. Този мармалад е идеално допълнение към питателна закуска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ