Индийски чай с джинджифил и подправки
Черен чай с мляко, джинджифил и азиатски подправки.
Бон Апети
Излъчен на 16.02.2018
Индийски чай с джинджифил - това е напитка за ценители, които харесват английската идея да се пие чай с мляко и обичат аромата на азиатската кухня. Защото топлата млечна напитка е именно симбиоза от тези две култури, въпреки че се сервира и в Тибет. Направата е лесна и различна, а крайният резултат е ароматна сгряваща напитка с неповторим дъх.
Първо се кипва вода, а докато се подгрее, се приготвят ароматните марли. В едната се завръзва пръчица канела със счукани зърна черен пипер, кардамон и карамфил. В другата се увива рендосан корен джинджифил. В третата - листа черен чай. Марлите се пускат във врящата вода и се оставят да кипят 10-тина минути.
След това се налива млякото, добавя се захар, кипва се отново и се маха от котлона. Пресипва се в чаши и се пийва докато е топъл, по желание в компанията на някакъв сладкиш. Ето идеална хрумка за следобедна закуска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ