Регистрация

Индийски чай с джинджифил и подправки



Индийски чай с джинджифил и подправки
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2087

Черен чай с мляко, джинджифил и азиатски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.02.2018

Индийски чай с джинджифил - това е напитка за ценители, които харесват английската идея да се пие чай с мляко и обичат аромата на азиатската кухня. Защото топлата млечна напитка е именно симбиоза от тези две култури, въпреки че се сервира и в Тибет. Направата е лесна и различна, а крайният резултат е ароматна сгряваща напитка с неповторим дъх.

Първо се кипва вода, а докато се подгрее, се приготвят ароматните марли. В едната се завръзва пръчица канела със счукани зърна черен пипер, кардамон и карамфил. В другата се увива рендосан корен джинджифил. В третата - листа черен чай. Марлите се пускат във врящата вода и се оставят да кипят 10-тина минути.

След това се налива млякото, добавя се захар, кипва се отново и се маха от котлона. Пресипва се в чаши и се пийва докато е топъл, по желание в компанията на някакъв сладкиш. Ето идеална хрумка за следобедна закуска.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта