Източноазиатски десерт Айс качанг
Екзотичен сладоледен плодов десерт - перфектен за лятото.
Необходими продукти:
* Предупреждаваме, че за да си намерите съставките на този десерт, трябва да посетите специализиран магазин за азиатски хранителни продукти.
- 50 г червен боб, сварен (може и от консерва)
- 50 г сладка царевица
- 50 г сладко желе, нарязано на кубчета
- 50 г чендол (източноазиатска напитка с кокосово мляко; можете да използвате само кокосово мляко)
- 50 г снопче агар-агар, сварено (азиатски екстракт от водорасли, който можете да намерите в магазините за източни хранителни продукти)
- 100 г различни плодове в сироп (каквото ви хрумне или имате под ръка)
- 4 ч. л. червен сироп
- 4 ч. л. кафяв сироп
- 2 ч. л. подсладено кондензирано мляко
- 1 голяма купа настърган лед
Начин на приготвяне:
1. Пригответе червен сироп като разтворите малко захар във вряща вода. Добавете червена боя.
2. За кафявия сироп, разтворете кафява захар в гореща вода.
3. В купа сложете по малко от всички съставки. Покрийте ги обилно с настърган лед и оформете леда като планина. Залейте с малко от червения и кафявия сироп на вкус и с двата вида мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ