Изкуството за замесване на домашен козунак
Подходящо въздушно яйчено тесто със захар за козунаци.
Изкуствоведът по кулинарство Людмил Камчев преподава видеоурок на всички дами, решили да запретнат ръкави и да замесят Великденските козунаци със собствените си ръце. Нужно е майсторство и разбиране за този занаят, обяснява експертът. Яйцата трябва да се бият със захарта до стягане, трябва също да се знае кога точно се добавя мазнината, както и да се разчита на лична преценка колко точно брашно да се сложи в сместа, за да се получи меко, гладко и еластично тесто, което да бухне в един уникален козунак. Пресейте брашното - така крайният продукт ще е мек, пухкав и въздушен. А какво още можете да направите за един добър резултат - научете от нестандарния, но много полезен урок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ