Регистрация

Изкуството за замесване на домашен козунак



Изкуството за замесване на домашен козунак
Трудно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4106

Подходящо въздушно яйчено тесто със захар за козунаци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

      Изкуствоведът по кулинарство Людмил Камчев преподава видеоурок на всички дами, решили да запретнат ръкави и да замесят Великденските козунаци със собствените си ръце. Нужно е майсторство и разбиране за този занаят, обяснява експертът. Яйцата трябва да се бият със захарта до стягане, трябва също да се знае кога точно се добавя мазнината, както и да се разчита на лична преценка колко точно брашно да се сложи в сместа, за да се получи меко, гладко и еластично тесто, което да бухне в един уникален козунак. Пресейте брашното - така крайният продукт ще е мек, пухкав и въздушен. А какво още можете да направите за един добър резултат - научете от нестандарния, но много полезен урок.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
37
4 мн. добре
2
3 става
2
2 едвам
2
1 трагедия
4
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта