Регистрация

Зимно предястие с картофи, моркови и цвекло

Зимно предястие с картофи, моркови и цвекло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2245

Гарнитура или салата от варени зеленчуци с пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава сварено цвекло
  • 2 варени моркова
  • връзка зелен лук
  • 5 варени картофа
  • 6-8 кисели краставички
  • 150 грама отцеден боб от консерва (варен)
  • 150 мл мазнина
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете цвеклото на кубчета и го потопете в растителната мазнина. Така оцветяването му ще падне и салатата ще бъде шарена. Освен това кубчетата щв се разделят едно от друго по естествен начин и салатата няма да се спласти.

2. В купа нарежете на кубчета картофите, киселите краставички, морковите и изсипете отцедения боб.

3. След половин час киснене в мазнината отцедете цвеклото. Олиото можете да си запазите за естествен оцветител на друго ястие.

4. Добавете цвеклото, наситнете пресния лук и сипете и него.

5. Разбъркайте всичко заедно и осолете на вкус. Някои хора добавят и по 1 с.л. сметана или майонеза. Можете и вие да си сложите, ако искате.

6. Украсете с пресни билки или колбас и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта