Зимно предястие с картофи, моркови и цвекло
Гарнитура или салата от варени зеленчуци с пресен лук.
Необходими продукти:
- 1 глава сварено цвекло
- 2 варени моркова
- връзка зелен лук
- 5 варени картофа
- 6-8 кисели краставички
- 150 грама отцеден боб от консерва (варен)
- 150 мл мазнина
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете цвеклото на кубчета и го потопете в растителната мазнина. Така оцветяването му ще падне и салатата ще бъде шарена. Освен това кубчетата щв се разделят едно от друго по естествен начин и салатата няма да се спласти.
2. В купа нарежете на кубчета картофите, киселите краставички, морковите и изсипете отцедения боб.
3. След половин час киснене в мазнината отцедете цвеклото. Олиото можете да си запазите за естествен оцветител на друго ястие.
4. Добавете цвеклото, наситнете пресния лук и сипете и него.
5. Разбъркайте всичко заедно и осолете на вкус. Някои хора добавят и по 1 с.л. сметана или майонеза. Можете и вие да си сложите, ако искате.
6. Украсете с пресни билки или колбас и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ