Зимни вегетариански ньоки
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4679
Бърза зимна вегетарианска рецепта с готови ньоки.
Необходими продукти:
- 2 порции ньоки
- зехтин
- 2 скилидки чесън или лук шалот
- спанак
- 1/2 ч. ч. гъби
- сушени на слънце домати
- щипка индийско орехче
- щипка мащерка
- малко вино
Начин на приготвяне:
1. Сварете ньоките и заделете.
2. Запържете чесъна (или лук шалот) в зехтин в тенджерка.
3. Извадете чесъна и сложете гъбите. Можете да сложите всякакви земни гъби, каквито предпочитате.
4. Добавете сушените домати и не спирайте да бъркате.
5. Добавете спанака и увеличете огъня. Когато спанакът започне да се свива, сипете малко вино, щипка мащерка и индийско орехче и прибавете ньоките. Гответе докато виното намали обема си.
6. С получения сос залейте ньоките и сервирайте.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ