Регистрация

Зимна салата със зелен фасул и червен боб

Зимна салата със зелен фасул и червен боб
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3088

Бобена салата със зелен фасул, орехи и оцет - достойна гарнитура за месо и риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г зелен фасул (може да използвате както суров, така и замразен или от консерва/буркан)
  • 1 консерва едър червен боб
  • 6 ореха (почистени от кората)
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. лимонов сок
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Ако готвите със суров зелен фасул, то го сварете в подсолена вода за 5-7 минути. Ако изпозвате замразен - размразете го в топла, но не вряла вода за минута. Извадете от водата и отцедете хубаво течността през голяма цедка или гевгир.

2. Отворете консервата червен боб, измийте под течаща вода и отцедете хубаво зърната.

3. Наситнете чесъна, а орехите нарежете с нож.

4. Смесете лимоновия сок и зехтина.

5. Пресипете двата вида боб в купа, сипете орехите и чесъна, овкусете с лимоновия зехтин и подправете със сол и пипер на вкус.

6. Разбъркайте хубаво салата и поднесете. Тя е и успешна гарнитура към месо или риба.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта