Регистрация

Зимна салата Винегрет от печени зеленчуци

Зимна салата Винегрет от печени зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1596

Кореноплодна салата с кисело зеле и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 моркова (около 200 г общо)
  • 2 картофа (около 300 г общо)
  • 450 г глави цвекло (около 3-4 броя)
  • по 1,5 с.л. мед за всяка глава цвекло
  • 4 с.л. зехтин
  • 1/3 глава червен лук
  • 4-5 кисели краставички
  • 200 г грах от консерва
  • 100 г кисело зеле (ако имате)
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре цвеклото, морковита и картофите и подсушете. Накъсайте си листове алуминиево фолио - по един за всеки морков и картоф и по два за всяка глава цвекло.

2. Увивайте във фолиото индивидуално всеки морков и картоф. Слагайте цвеклото върху лист фолио, заливайте с по 1,5 с.л. мед, увивайте първо в един, а след това и във втори лист фолио.

3. Сложете увитите зеленчуци в тава и печете един час във фурна на 180 градуса.

4. Първо се заемете с цвеклото. Обелете го, нарежете на малки кубчета и изсипете в голяма купа, в която ще сервирате салатата. Залейте с 2 с.л. зехтин и разбъркайте.

5. Обелете картофите и морковите и също нарежете на кубчета. Добавете при цвеклото.

6. Наситнете червения лук и киселите краставички. Зелето нарежете на тънки лентички. Изсипете при останалите продукти.

7. Добавете грахта, отцеден от сока на консервата. Подправете със сол и черен пипер, разбъркате, опитайте на вкус и ако ви допада, залейте с още 2 с.л. олио и разбъркайте финално.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта