Регистрация

Зимна салата Веселия клоун с месо и цвекло

Зимна салата Веселия клоун с месо и цвекло
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2205

Тежко предястие с майонеза, свинско месо и варено цвекло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 грама свинско месо (бекон, шунка и др.)
  • 1 глава варено цвекло
  • 1 скилидка чесън
  • 2 кисели краставички
  • 200 грама царевица от консерва
  • 1 опаковка майонеза

За украса:

  • 4 варени яйца
  • 50 грама кашкавал
  • червено зеле
  • домат
  • пресен лук
  • парченце варено цвекло или 1 с.л. сок от цвекло
  • боя за храна (аз използвах синя)

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте цвеклото, смесете го с намачканата скилидка чесън и малко майонеза, осолете на вкус и загладете на дъното на плато за салати.

2. Върху него нарежете на ситно свинското месо.

3. На трети ред сложете отцедените зърна царевица от консерва.

4. Наситнете киселите краставички и ги поръсете отгоре.

5. Намажете обилно така подредения отдьовър с майонеза.

6. Преминаваме към декорацията. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата, рендосайте 2 белтъка заедно с малко цвекло или след като ги рендосате, ги полейте със сок от цвекло и от получените лилави лентички направете лицето.

7. С няколко капки синя боя за храна боядисайте другите два рендосани белтъка и оформете от тях шапката на клоуна.

8. Косата направете от стритите жълтъци, размесени с рендосан кашкавал.

9. Усмивката оформете от наситнено червено зеле и домати, а зеления фон направете от наситнен пресен лук.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта