Зимна салата Веселия клоун с месо и цвекло
Тежко предястие с майонеза, свинско месо и варено цвекло.
Необходими продукти:
- 150 грама свинско месо (бекон, шунка и др.)
- 1 глава варено цвекло
- 1 скилидка чесън
- 2 кисели краставички
- 200 грама царевица от консерва
- 1 опаковка майонеза
За украса:
- 4 варени яйца
- 50 грама кашкавал
- червено зеле
- домат
- пресен лук
- парченце варено цвекло или 1 с.л. сок от цвекло
- боя за храна (аз използвах синя)
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте цвеклото, смесете го с намачканата скилидка чесън и малко майонеза, осолете на вкус и загладете на дъното на плато за салати.
2. Върху него нарежете на ситно свинското месо.
3. На трети ред сложете отцедените зърна царевица от консерва.
4. Наситнете киселите краставички и ги поръсете отгоре.
5. Намажете обилно така подредения отдьовър с майонеза.
6. Преминаваме към декорацията. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата, рендосайте 2 белтъка заедно с малко цвекло или след като ги рендосате, ги полейте със сок от цвекло и от получените лилави лентички направете лицето.
7. С няколко капки синя боя за храна боядисайте другите два рендосани белтъка и оформете от тях шапката на клоуна.
8. Косата направете от стритите жълтъци, размесени с рендосан кашкавал.
9. Усмивката оформете от наситнено червено зеле и домати, а зеления фон направете от наситнен пресен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ