Регистрация

Зеленчуци с месо по кубински

Зеленчуци с месо по кубински
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 987

Кубинска мусака със зеле и люти чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи
  • 500 г телешко месо
  • 500 г тиквички (по желание)
  • 500 г домати
  • 1 малка зелка
  • 200 мл сметана
  • няколко люти чушлета
  • сол, пипер и кимион на вкус
  • растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Пуснете картофите с все обелките да се сварят. Не е нужно да омекват, защото ги чака втора термична обработка. Просто ципата им трябва да стане лесна за белене. Охладете, обелете и нарежете на кръгчета.

2. Месото нарежете на много малки парченца. Трябва да изглежда като едра кайма. Сгорещете 2 с.л. мазнина в тиган и запечатайте за 2-3 минути. Овкусете със сол, пипер и кимион и прибавете малко наситнена люта чушка. След това прехвърлете в намазнена тава. Отгоре наредете резените картофи и посолете.

3. Ако слагате тиквички, нарежете ги на шайби, посолете и подредете върху картофите.

4. Зелето наситнете, намачкайте със сол и разпрострете върху ястието. Залейте със сметаната и вмъкнете още наситнени люти чушлета.

5. Отгоре подредете шайби домат и шайби люти чушки. Посолете, захлупете с капак и печете за 40 минути на 200 градуса.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта