Зеленчукова крем супа с пилешки бульон
Лесно | Порции 4
| Видяна: 5391
Супа с микс от зеленчуци и аромат на пилешко месо.
Необходими продукти:
- 650 грама микс зеленчуци (карфиол, моркови, грах, царевица, цвекло и др. по избор)
- 4 с.л. растително масло
- 1,3 литра пилешки бульон или разтворима пилешка супа
- 4 с.л. заквасена сметана
- 20 грама масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Почистете зеленчуците, сгорещете мазнината и ги запържете вътре до покафеняване и образуване на коричка.
2. Кипнете бульона. В част от него изсипете зеленчуците и оставете да се варят 20 минути.
3. Пасирайте с блендер и изсипете при останалия бульон. Добавете маслото и изключете от огъня.
4. Опитайте на вкус и ако е нужно, добавете сол или други подправки по избор.
5. Поднесете с лъжица сметана и наситнени зелени подправки.
Най-важните съставки
броколи, грах, заквасена сметана, квасена сметана, масло, микс от зеленчуци, моркови, олио, пилешки бульон, растителна мазнина, сметана, сол, царевица, цвекло
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ