Регистрация

Зелено къри с пилешко и карфиол

Зелено къри с пилешко и карфиол
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 4674

Пилешки бутчета с тайландско къри.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Първа част - къри база:

  • 2 ч.л. с връх лимонова трева на паста
  • половин ч.л. кориандър
  • 1 и половина с.л. рибен сос
  • 3 зелени чили чушки (количеството може да варира според предпочитанията)
  • 1 средна глава лук
  • джинджифил
  • половин чаша пресен кориандър
  • 2 ч.л. соев сос

Част 2 - другите съставки за кърито:

  • 2-3 с.л. чист зехтин или фъстъчено олио (за пържене)
  • 1 консерва кокосово мляко
  • 4 обезкостени пилешки бутчета, без кожа
  • половин глава карфиол
  • половин чаша нарязан сладък босилек
  • половин чаша киноа
  • половин чаша ориз басмати
  • 3-4 стръка шафран

Начин на приготвяне:

1. Една част киноа и една част ориз басмати с 2 чаши вода се слагат да врат за 45 минути.

Приготвяне на зеленото къри:

1. Нарежете пресния кориандър, джинджифила, чилито и лука на парчета, които ще се поберат лесно в кухненския робот/миксера.

2. Сложете тези съставки в кухненския робот или миксера, добавете лимонена трева, сухия кориандър, рибения сос, смления чесън и соевия сос. Изсискайте лайм върху тях.

3. Блендирайте, докато получите фина паста.

Ако нямате кухненски робот или миксер, нарежете всички съставки колкото можете по-ситно, после намачкайте на паста.

 4. Върху котлон на средна температура загрейте тиган с капак с 2-3 лъжици чист зехтин или фъстъчено олио.

5. Когато зехтинът/олиото загрее, добавете къри пастата, после изсипете консерва кокосово мляко и оставете да къкри за 1-2 минути.

6. Добавете пилешките бутчета, оставете да заврат и намалете температурата до ниска. Покрийте за един час, като разбърквате периодично.

7. Добавете карфиола, нарязан на парчета от по 2.5 см. Гответе още 15-30 минути.

8. Сложете ориза/киноато и кърито, поръсете с босилек, добавете резени лайм и добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта