Зелена салата с ягодов дресинг и ядки
Здравословна свежа салата със зелени листенца, ягоди, орехи и сирене.
Необходими продукти:
- 500 г ягоди
- 200 г микс от листа за салата (маруля, салата, лоло росо, листа спанак, рукола, айсберг, листа цвекло и каквото друго харесвате)
- 150 г твърдо бяло сирене
- 80-100 г орехи
- 100 г боровинки
- 6 с.л. зехтин
- 3 с.л. балсамов оцет (с тъмен е по-вкусно)
- 1 с.л. захар или мед
Начин на приготвяне:
1. Измийте пресните листенца и ги отцедете хубаво от водата. Прехвърлете в купа.
2. Измийте ягодите и ги нарежете на парчета. Малко повече от половината добавете към листенцата в купата. Останалите сложете в купата на чопъра или пасатора, смесете със зехтина, оцета и захарта или меда и пюрирайте.
3. Сиренето нарежете на кубчета и добавете в салатата.
4. Орехите запечете на фурна или сух тиган само докато започнат да отделят аромата си. Не ги препичайте. След това счукайте на едро и добавете при зеленищата, ягодите и сиренето.
5. Отделно си измийте боровинките.
6. Залейте салатата с ягодовия сос и разбъркайте. Разпределете в индивидуални порции.
7. Отгоре поръсете с цели боровинки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ