Зелеви сарми с пуешко и сланина
Лесно | Порции 4
| Видяна: 5117
Карловски зимни сарми с кисело зеле и месо.
Бон Апети
Излъчен на 22.12.2015
Сармички на фурна, запечени в йенска тава - така стават с приятен хрупкав загар. Рецептата е подходяща за зимните месеци, защото в нея влизат два типични за нашенеца и студа продукта - киселото зеле и сланината. В зелевите листа се увиват запечени късчета пуешко месо и резени сланина, които пускат страхотна мазнина. За да не стане ястието прекалено тежко, добавяме и малко зелев сок, който на финала се превръща в профирна заливка за манджата.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ