Зелева супа със свински ребърца
Супа с кисело зеле и свинско.
Бон Апети
Излъчен на 02.02.2018
Комбинацията от кисело зеле и свинско месо е класика в родната кулинарния през студените месеци, когато се хапват горещи супички. Именно такава готвят Лора и Стоян, като свинско и кисело зеле си партнират в главните роли, а поддържащата функция се пада на моркови и картофи. Така се получава топлещо сетивата предястие, което ухае на дафинов лист и копър.
Първо си сваряваме в голямо количество подсолена вода с дафинов лист свинските ребра. Щом месото започне да се отделя от кокала, го вадим и нарязваме на хапки. Отделно режем лука на полумесеци, моркова - на лентички, киселото зеле на тънко, а картофите на кубчета. Лука, киселото зеле и морковите запържваме и добавяме в бульона. Връщаме вътре мръвките, изсипваме картофените кубчета и готвим всичко заедно до разваряване на зеленчуците.
Супата поднасяме с наситнен пресен копър и по желание с лъжичка заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ