Регистрация

Зелева супа със свински ребърца



Зелева супа със свински ребърца
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1645

Супа с кисело зеле и свинско.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.02.2018

Комбинацията от кисело зеле и свинско месо е класика в родната кулинарния през студените месеци, когато се хапват горещи супички. Именно такава готвят Лора и Стоян, като свинско и кисело зеле си партнират в главните роли, а поддържащата функция се пада на моркови и картофи. Така се получава топлещо сетивата предястие, което ухае на дафинов лист и копър.

Първо си сваряваме в голямо количество подсолена вода с дафинов лист свинските ребра. Щом месото започне да се отделя от кокала, го вадим и нарязваме на хапки. Отделно режем лука на полумесеци, моркова - на лентички, киселото зеле на тънко, а картофите на кубчета. Лука, киселото зеле и морковите запържваме и добавяме в бульона. Връщаме вътре мръвките, изсипваме картофените кубчета и готвим всичко заедно до разваряване на зеленчуците.

Супата поднасяме с наситнен пресен копър и по желание с лъжичка заквасена сметана.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта