Регистрация

Захаросано таро

Захаросано таро
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3258

Екзотичен десерт от растението таро.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 таро, около 1/2 кг (многогодишно азиатско растение, което в България се отглежда и като декоративно)
  • 1 ч. ч. вода
  • 1/3 ч. ч. кокосово мляко
  • 1 ч. ч. и 2 с. л. захар
  • 1 ч. л. счукан корен от кориандър
  • 1 ч. л. нарязани пролетен лук (само бялата част)
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Измийте и обелете тарото (носете ръкавици, защото сокът на тарото може да предизвиква силен сърбеж). Нарежете го на парченца с дебелина 1x1 см и 4 см дължина. Ако са по-тънки лесно ще се натрошат при пържене.

2. Изпържете тарото на среден огън. Не позволявайте да пожълтее или покафенее. Когато започне да излиза на повърхността, значи е готово. Отвън трябва да е с хрупкава кожичка, а отвътре меко. Заделете, когато се сготви.

3. Сложете тенджерка, а най-добре уок, на среден огън. Сложете вътре водата, захарта, солта, кориандъра и пролетния лук. Разбъркайте хубаво. Следете внимателно захарта - тя трябва да образува много гъст сироп и да започне да кристализира по стените на тенджерката. Това отнема около 20-25 мин. Прибавете кокосовото мляко, когато захарта започне да кристализира по стените на съда. Разбъркайте хубаво. След като добавите кокосовото мляко, сиропът ще започне да се кристализира бързо. Тогава прибавете тарото. Разбъркайте бързо, за да го покриете добре. Махнете от огъня и вижте как захарта образува кристалчета около тарото. Извадете от съда и подредете в чиния.

4. Остържете и натрошете останалата кристализирала захар. Поръсете върху тарото и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта