Запържено тофу
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 4008
Фиде соба с тофу и подправки.
Необходими продукти:
- парче джинджифил
- чесън на вкус (около 2-3 скилидки)
- карамелизиран соев сос
- соев сос
- сос шрирача
- сос от черен боб
- твърдо тофу (около 175 г)
- китайско зеле бок чой (около 2 малки глави)
- китайско зеле чой сум (около 1 малка глава)
- спагети соба (около 100 г)
- скариди за вегани (или обикновени скариди)
- пържен лук шалот за украса при сервиране
- бланширани бадеми за украса при сервиране (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сварете собата наполовина и оставете с студена вода.
2. Запържете джинджифила и чесъна.
3. Прибавете скаридите, тофуто и зелените продукти и не спирайте да бъркате.
4. Когато се позадушат, прибавете сосовете (на вкус) и спагетите.
5. Поднесете с лук шалот и бланширани бадеми.
Най-важните съставки
бадеми, бок чой, джинджифил, китайско зеле, скариди, соев сос, тофу, фиде соба, черен боб, чесън, шалот, шрирача
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ